Na 3. "Prominskom bronzinu" najbolju kurmu skuhala je ekipa "Ko-trlja"
Više od tisuću Prominjaca i njihovih gostiju pratilo je u Oklaju gastro manifestaciju "Prominski bronzin" što ju je Općina Promina organizirala ove nedjelje, uoči 27. obljetnice utemeljenja hrvatske države. To je ujedno bila središnja proslava Dana državnosti u Šibensko-kninskoj županiji. Manifestacija je otvorena u 19 sati nakon što je natjecateljima i svim sudionicima blagoslov udijelio prominski župnik fra Petar Pletikosa.
Osam ekipa: Ognjištari, Jagodice bobice, Roko, Ko-trlja, Miljacka, Đovinice, Kapitanići i Vukela natjecalo se u kuhanju u bronzinu nad otvorenom vatrom kurme, tradicionalnog prominskog jelo od janjećih iznutrica. Jela je ocjenjivao tročlani stručni žiri kojeg su činili poznati ugostitelj Paško Bandalo Pajka - Prominjac (predsjednik žirija), Ante Petričević iz šibenskog restorana Gastro Italiano i Dragan Kostadinović predavač na kolegiju gastronomije i turizma visoke škole za menadžment Aspira Split (ujedno vlasnik splitske turističke agencije Shuttle orijentirane na gastro turizam).
Prema propozicijama natjecanja žiri je ocjenjivao: okus, saft i ukupni dojam jela, te atmosferu ekipe. Prema njihovoj ocjeni najbolju kurmu skuhala je ekipa Ko-trlja koju su činile: Katja Marić, Ana Knežević, Ivana Marin, Marijana Džapo i Ankica Gojčeta. Drugo mjesto pripalo je ekipi Vukela, a treće ekipi Roko. Za nagradu najboljim ekipa dodijeljeni su bronzini sa tronošcima.