OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Održana završna konferencija projekta Zaželi – žene radeći pomažu (II. faza)

. Objavljeno u Zaželi – program zapošljavanja žena

Jučer je u Domu kulture u Oklaju održana završna konferencija II. faze projekta Zaželi – žene radeći pomažu u Općini Promina, na kojoj su predstavljene projektne aktivnosti, kao i ostvareni ciljevi i pokazatelji.

Ukupna vrijednost projekta je 895.677,50 kuna, a financiran je od Europskog socijalnog fonda (85%) i Republike Hrvatske (15%).

Projekt se pokazao kao izrazito koristan za područje Općine Promina, gdje živi izrazito staro stanovništvo, znatno starije od prosjeka Republike Hrvatske (prosječna starost je 52,5 godina) te su krajnji korisnici objeručke prihvatili korištenje usluga u okviru ovog projekta. Kroz razdoblje od 12 mjeseci zaposleno je 10 žena, koje su u tom razdoblju pružale usluge za ukupno 82 krajnja korisnika, od čega 51 ženi i 31 muškarcu.

Ovim projektom smanjen je i rizik od siromaštva te je slabije obrazovanim ženama pružena mogućnost zaposlenja, koja će dugoročno dovesti do povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Završna konferencija projekta Zaželi - II. faza u Općini Promina

. Objavljeno u Zaželi – program zapošljavanja žena

Sutra u 11:00 sati u Domu kulture u Oklaju održati će se završna konferencija projekta Zaželi - Žene radeći pomažu u Općini Promina - II. faza, na kojoj će biti predstavljene izvršene aktivnosti i ostvareni ciljevi u sklopu projekta, kao i planovi za naredno razdoblje.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu poslušati konferenciju, nakon koje će se upriličiti prigodni domjenak.

Održana početna konferencija II. faze projekta Zaželi – žene radeći pomažu u Općini Promina

. Objavljeno u Zaželi – program zapošljavanja žena

U utorak 5. travnja 2022. godine u Domu kulture u Oklaju održana je početna konferencija druge faze projekta Zaželi – žene radeći pomažu u Općini Promina, na kojoj su predstavljene osnovne informacije, kao i očekivani ciljevi projekta.

Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci, odnosno od svibnja 2021. godine do studenog 2022. godine, tijekom koje je zaposleno 10 žena ciljne skupine na razdoblje od 12 mjeseci, a koje će u tom periodu skrbiti o najmanje 60 krajnjih korisnika s područja Općine Promina, uz isporuku mjesečnih paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština krajnjim korisnicima.

Isto tako, projektom je predviđeno osposobljavanje 4 djelatnice u programu za njegovateljice, kako bi nakon završetka projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Vrijednost projekta je 895.677,50 kuna, a financiran je od Europskog socijalnog fonda (85%) i Republike Hrvatske (15%).

Projektne aktivnosti će rezultirati višestrukim koristima za ciljanu skupinu: smanjiti će se nezaposlenost žena i niska razina motivacije dugotrajno nezaposlenih žena za dodatnim usavršavanjem.

Najava početne konferencije II. faze projekta Zaželi u Općini Promina

. Objavljeno u Zaželi – program zapošljavanja žena

Početna konferencija projekta Zaželi-II. faza u Općini Promina održat će se u Domu kulture u Oklaju 5. travnja u 12:30 sati.

Na konferenciji će se javnosti predstaviti detalji projekta, kako bi lokalno stanovništvo bilo upoznati s ciljevima i provedbom projekta.

Projektom Zaželi-Žene radeći pomažu u Općini Promina, II. faza, zaposleno je 10 žena iz ciljne skupine, koje skrbe o najmanje 60 krajnjih korisnika, uz isporuku mjesečnih paketa kućanskih i higijenskih potrepština.

Pozivamo sve zainteresirane mještane Općine Promina da prisustvuju početnoj konferenciji i poslušaju više informacija o samom projektu.