OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obavijest poljoprivrednicima koji su imali velike materijalne štete na poljoprivrednim površinama uzrokovane požarima, tučama, mrazovima i poplavama

. Objavljeno u Obavijesti

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 4. kolovoza 2017. godine Natječaj za provedbu podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ – provedba tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“.

Putem ovog natječaja, poljoprivrednici će moći prijaviti svoje projekte tj. Zahtjeve za potporu.

Bespovratna sredstva u natječaju iz podmjere 5.2. namijenjena su svim poljoprivrednicima s područja RH čija su gospodarstva smještena u jedinicama lokalne samouprave koje su proglasile elementarnu nepogodu ili katastrofalni događaj. Korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika kojima je, uslijed elementarne nepogode ili katastrofalnog događaja, koji je nastupio nakon 1.siječnja 2014. godine, uništeno najmanje 30% poljoprivrednog potencijala. Cilj je ove podmjere omogućiti takvim gospodarstvima obnovu vlastitih zemljišta i proizvodnog potencijala te nastavak poljoprivredne proizvodnje.

Obilježavanje Dana Općine Promina i Dana sjećanja na prominske žrtve Domovinskog rata – 23. srpnja

. Objavljeno u Obavijesti

Dvodnevno obilježavanje 134. obljetnice utemeljenja Općine Promina započinje u petak, 21. srpnja, javnom tribinom na temu „Demografija i gospodarski razvoj“. Gosti tribine, koja će se u 19 sati održati u Domu kulture u Oklaju, su ugledni hrvatski demograf i profesor na zagrebačkom PMF-u, dr. sc. Stjepan Šterc, predsjednik Kulturnog sabora Zagore Nedjeljko Marinov i predsjednik Matice hrvatske Drniš Stipe Ramljak. 

Nakon javne tribine u 21.00 sat prikazuje se dramska igra za djecu Braće Grimm „Sretni Ivica“ u izvedbi Kazališne radionice „Mali meštar“ iz Drniša.

U subotu, 22. srpnja, uoči Dana Općine Promina proslava će započeti u popodnevnim satima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika žrtvama Domovinskog rata na mjesnom groblju u Mratovu i Oklaju, potom će se u 18.00 sati služiti svečana misa u župnoj crkvi sv. Mihovila. Nakon mise slijedi mimohod od crkve do spomen-sobe žrtvama Domovinskog rata gdje će biti odrješenje u spomen na 68 prominskih žrtava Domovinskog rata, civila i branitelja. Njima u spomen 23. srpnja slavi se i kao Dan sjećanja na prominske žrtve Domovinskog rata. A nakon što u središtu Oklaja brojna izaslanstva polože vijence i zapale svijeće kod središnjeg spomen križa, u Domu kulture u 20.00 sati započet će svečana sjednica Općinskog vijeća i akademija uz prigodan umjetnički program u kojem nastupaju Klapa „Drniš“ i  tenor Hrvoje Marić. U 21.00 sat predviđen je zajednički domjenak.

U nedjelju, 23. srpnja, na sam Dan općine na ŠC Žagra u Oklaju od 18.00 sati održava se turnir u košarci za djecu, a od 20.00 sati i finalni susreti malonogometnog turnira branitelja.

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

. Objavljeno u Obavijesti

U Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017. objavljen je Naputak ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu - »Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15 (u daljnjem tekstu: Naputak).

Naputkom se propisuje postupanje Agencije za poljoprivredno zemljište i jedinica lokalne samouprave u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15, u daljnjem tekstu: Zakon) koja je prestala važiti 31. svibnja 2015.

Naputak je stupio na snagu 15. lipnja 2017. 

Slijedom navedenog, pozivaju se fizičke i pravne osobe na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost, da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78., zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno članku 48. stavku 1. Zakona i Naputku.