OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 • Prominski pršut
 • Jezero Brljan
 • Hidroelektrana Miljacka
 • Vinova loza
 • Prominsko kolo
 • Arheološka zbirka Burnum
 • Prominski pršut
 • Jezero Brljan - Nacionalni park Krka
 • Hidroelektrana Miljacka na rijeci Krki (izgrađena 1906. godine)
 • Vinova loza - prominski kraj nadaleko je poznat po proizvodnji vrhunskih vina
 • Prominsko kolo - njegovanje tradicije i narodnih običaja
 • Arheološka zbirka Burnum

Poziv za dostavu zahtjeva za isplatu jednokratne potpore za troškove studija redovnim studentima s prebivalištem na području Općine Promina u 2017. godini

. Objavljeno u Obavijesti

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. POZIV ZA DOSTAVU ZAHTJEVA ZA ISPLATU JEDNOKRATNE POTPORE ZA TROŠKOVE STUDIJA REDOVNIM STUDENTIMA 251 KB
2. OBRAZAC - ZAHTJEV ZA ISPLATU JEDNOKRATNE POTPORE ZA TROŠKOVE STUDIJA (MS Word format) 31,5 KB
3. OBRAZAC - ZAHTJEV ZA ISPLATU JEDNOKRATNE POTPORE ZA TROŠKOVE STUDIJA (PDF format) 209 KB
4. OBRAZAC - IZJAVA O ČLANOVIMA ZAJEDNIČKOG KUĆANSTVA (MS Word format) 49,5 KB
5. OBRAZAC - IZJAVA O ČLANOVIMA ZAJEDNIČKOG KUĆANSTVA (PDF format) 330 KB

Poziv na predavanje "Mogućnost uređenja šumskih i protupožarnih prometnica i puteva korištenjem nacionalnih i EU fondova"

. Objavljeno u Obavijesti

Savjetodavna služba u suradnji s Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije organizira predavanje "Mogućnost uređenja šumskih i protupožarnih prometnica i puteva korištenjem nacionalnih i EU fondova".

Cilj predavanja je informiranje javnosti, prvenstveno predstavnike JLS-a, lokalno stanovništvo, šumoposjednike, vatrogasna društva, udruge i turističke djelatnike o mogućnostima korištenja sredstava iz EU i nacionalnih fondova za ulaganja u šumsku i protupožarnu infrastrukturu (protupožarne i šumske prometnice, poučne staze, rekreacijske i dr. površine unutar šuma, vidikovci  sl.).

Predavanje "Mogućnost uređenja šumskih i protupožarnih prometnica i puteva korištenjem nacionalnih i EU fondova" održati će se 24.04.2017. godine u Vodicama s početkom u 10 sati, na adresi Ive Čače 8, Vodice.

Prijave se vrše zaključno do četvrtka 20.04.2017. godine do 15,00 sati, putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na kontakt brojeve: 099 210 95 01 i 021 609 018.

 

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. POZIVNICA I RASPORED PREDAVANJA 438 KB

3. Križni put Prominom 2017.

. Objavljeno u Obavijesti

Župa sv. Mihovila i čuvari Isusova groba organiziraju i ove godine Križni put Prominom.

Križni put u dužini od 27 km održava se 2. travnja (5 korizmena nedjelja) i počima kao i do sada u 7 sati od crkve Sv. Duha u Matasima.

Po želji čuvara Isusova groba i ove godine će biti sv. Misa u 10.30 sati u crkvi Gospe Čatrnjske.

Mnogo je križnih putova u povijesti pojedinaca, obitelji i naroda. Ali, samo je jedan križni put do kraja i savršeno ostvaren. Ostvaren je u Isusu Kristu koji nas ljubljaše do kraja, do smrti na križu. Taj se put nastavlja u svim ljudima svih naraštaja. Nastavlja se u svim patnicima. 

Sudjelujmo u Križnom putu Prominom kako bismo se na putovima svoga života sjedinili s Isusom koji je naš Put, Istina i Život.

Svi smo kršteni u tvoju smrt, Gospodine Isuse. Ali zaboravljamo što to znači. Ili ne želimo znati da smo time prihvatili križ svoga svakodnevnog života. Ti znaš, Gospodine, kako smo riječju spremni prihvatiti svaki križ, a kako smo djelom i životom nesposobni prihvatiti upravo ovaj konkretan križ koji nam danas, u osobnom svakodnevnom životu, povjeravaš da ga nosimo.

Daj da nosimo svoj križ za tobom, a ne da se hvalimo spremnošću da idemo za tobom. I Petar je bio spreman na sve, samo ne na ono što ga je čekalo! Neka i ovaj križni put, ova molitva koju želimo s vjerom obaviti, bude za nas škola života, škola križa. Daj nam snage da na tom putu ne iznemognemo.

Župljani Promine