OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 • Prominski pršut
 • Jezero Brljan
 • Arheološka zbirka Burnum
 • Hidroelektrana Miljacka
 • Prominsko kolo
 • Vinova loza
 • Prominski pršut
 • Jezero Brljan - Nacionalni park Krka
 • Arheološka zbirka Burnum
 • Hidroelektrana Miljacka na rijeci Krki (izgrađena 1906. godine)
 • Prominsko kolo - njegovanje tradicije i narodnih običaja
 • Vinova loza - prominski kraj nadaleko je poznat po proizvodnji vrhunskih vina

Najava za Prominski bronzin 2017 - radijski spot

. Objavljeno u Obavijesti

PROMINSKI BRONZIN 2017. - radijski spot

PROMINSKI BRONZIN 2017. - radijski spot

Posted by Općina Promina on Wednesday, June 21, 2017

Savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o lovstvu

. Objavljeno u Obavijesti

Ovim Zakonom uređuje se gospodarenje lovištem i divljači. Cilj ovoga Zakona je osigurati potrajno gospodarenje populacijama divljači i njihovim staništima na način i u obujmu kojim se trajno unapređuje vitalnost populacije divljači, proizvodna sposobnost staništa i biološka raznolikost čime se postiže ispunjavanje gospodarske, turističke i rekreativne funkcije te funkcije zaštite i očuvanja biološke raznolikosti i ekološke ravnoteže prirodnih staništa, divljači i divlje faune i flore.

Savjetovanje je otvoreno do 23.07.2017.

Savjetovanje je moguće pronaći na ovoj POVEZNICI.

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

. Objavljeno u Obavijesti

U Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017. objavljen je Naputak ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu - »Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15 (u daljnjem tekstu: Naputak).

Naputkom se propisuje postupanje Agencije za poljoprivredno zemljište i jedinica lokalne samouprave u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15, u daljnjem tekstu: Zakon) koja je prestala važiti 31. svibnja 2015.

Naputak je stupio na snagu 15. lipnja 2017. 

Slijedom navedenog, pozivaju se fizičke i pravne osobe na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost, da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78., zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno članku 48. stavku 1. Zakona i Naputku.

Završne pripreme za Prominski bronzin 2017.

. Objavljeno u Obavijesti

Povodom Dana državnosti RH Općina Promina uz medijsku potporu Radio Drniša organizira drugu po redu gastro manifestaciju "PROMINSKI BRONZIN 2017."

Manifestacija će se održavati uoči Dana državnosti, 24. lipnja (subota) na trgu u središtu Oklaja od 18 sati. Ove godine Prominjci će se natjecati u kuhanju janjetine s bižima u bronzinu na drva. Općina Promina osigurava meso, biže i drva. Svi ostali dodaci i začini jelu su po odabiru samih kuhara. Jelo će ocjenjivati tročlani žiri poznatih kuhara, a tri najbolje ocijenjene ekipe dobit će za nagradu gradele i ožeg. Više u Pravilima natjecanja u priloženom dokumentu.

Prijave su počele. Tročlane ekipe koje žele pokazati svoje kulinarsko umijeće mogu se prijaviti na broj mobitela 099/314-6210 najkasnije do 21. lipnja 2017. godine.

U sklopu Prominskog bronzina priprema se i 4. Smotra prominskih vina u suradnji sa Udrugom vinara "Debit". Zainteresirani vinari svoje uzorke bijelog i crnog vina trebaju donijeti u Dom kulture u Oklaju 21. lipnja 2017. godine u vremenu od 10 do 15 sati. Nagrada za najbolje vinare po ocjeni žirija kojeg čine ugledni enolozi je susak.

I to nije sve. Na ovogodišnjem Prominskom bronzinu u pripremi je i revijalno kuhanje gostiju iz Splita, Šibenika, Knina i Drniša, sajam autohtonih proizvoda i suvenira, izložba tradicijskih predmeta iz fundusa Gradskog muzeja Drniš, radionice za najmlađe u izradi suska, tkanju i kuhanju, prigodan program uz KUU Promina i njihove goste, od 22 sata koncert grupe Baruni i točno u ponoć veliki vatromet.

Dođite u subotu 24. lipnja 2017. u  Oklaj na Prominski bronzin 2017. i uživajte u okusima domaće spize. Sva su jela besplatna za sve. Ne zaboravite povesti i svoje prijatelje. Svi ste dobrodošli!

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. PROPOZICIJE NATJECANJA U KUHANJU "PROMINSKI BRONZIN 2017." 216 KB

Moj Zaba Start - Natječaji Zagrebačke banke za najinovativnije i tržišno utemeljene ideje s pozitivnim utjecajem na gospodarstvo i društvo

. Objavljeno u Obavijesti

Moj Zaba Start kroz različite natječaje podupire najinovativnije i tržišno utemeljene ideje s pozitivnim utjecajem na gospodarstvo i društvo.

Pokrenut je 2013. godine te je do sada podržao ukupno 29 najboljih održivih projekata iz različitih područja po ocjeni stručne komisije i prema odabiru javnosti. Dobitnici su inovativni start up-ovi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.

Uz stručnu i financijsku potporu lakše je no ikad realizirati dugogodišnje snove o razvoju i širenju postojećeg ili pokretanju novog projekta. Zagrebačka banka zna da inovativne i kreativne ideje zaslužuju priliku za potporu i razvoj, zato i ove godine pokreće Moj Zaba Start koji će se realizirati kroz tri nova natječaja: Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo.

Zašto se prijaviti i što možete očekivati?

 • Potporu u iznosu od 120 000 kuna za prvo mjesto, 100 000 kuna za drugo mjesto, 80 000 kuna za treće mjesto
 • Potporu u iznosu 30 000 kuna za četvrto mjesto prema odabiru javnosti
 • Stručnu edukaciju za finaliste Natječaja
 • Promociju projekta putem kanala Zagrebačke banke i ambasadora
 • Priliku za udruživanje i povezivanje s ostalim sudionicima projekta
 • Priliku za nove poslovne kontakte i suradnju
 • Nove poduzetničke prilike
 • Neprocjenjivo iskustvo

Prijavite svoje inovativne projekte OVDJE.