OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Potpisani ugovori o radu sa 7 radnica/ka na projektu "Žene radeći pomažu - faza III"

. Objavljeno u Novosti

16. travnja u Domu kulture u Oklaju potpisani su ugovori o radu između načelnika Tihomira Budanka i 7 radnica/ka, koje/i su se prijavile/i na Javni poziv Općine Promina za zasnivanje radnog odnosa u sklopu projekta "Žene radeći pomažu - faza III". Početak rada je 22. travnja 2024. godine.

Radnice/i su zaposlen/e na određeno vrijeme u trajanju od 34 mjeseca, te će za to vrijeme pružati usluge potpore i podrške za 59 pripadnika ciljne skupine.

Projekt "Žene radeći pomažu - faza III" provodi se temeljem ugovora potpisanog između Općine Promina, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ukupna vrijednost projekta "Žene radeći pomažu - faza III" iznosi 336.000,00 EUR.

Potpisan ugovor vrijedan 30.000,00 € za sanaciju nerazvrstanih cesta u naselju Matase-Zelići

. Objavljeno u Novosti

Jučer su načelnici i gradonačelnici jedinica lokalne samouprave s područja Šibensko-kninske županije potpisali ugovore kojima će se kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima, Program podrške regionalnom razvoju te Program održivog razvoja lokalne zajednice sufinancirati projekti sanacije nerazvrstanih cesta, uređenja ili obnove školskih i sportskih objekata, popravljanja komunalne i gospodarske infrastrukture, uređenja zelene površine i modernizacije javne rasvjete.

Načelnik Općine Promina, g. Tihomir Budanko potpisao je ugovor za sufinanciranje sanacije nerazvrstanih cesta na području Općine Promina u naseljima Matase-Zelići vrijedan 30.000,00 € u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Izrađen video priručnik o važnosti volonterstva

. Objavljeno u Novosti

U sklopu programa "Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu" koji provodi Ekološka udruga "Krka" Knin je izrađen video priručnik o važnosti volonterstva.

Ako želite postati volonter ili organizator volontiranja obratite nam se u ured Volonterskog centra Krka: Knin, Tvrtkova 3 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sve novosti vezano za aktivnosti programa pratite na web stranici Volonterskog centra Krka.

Program "Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu" je dvogodišnji program koji Ekološka udruga "Krka" Knin provodi u partnerstvu s Gradom Kninom, Općinom Biskupija, Općinom Ervenik, Općinom Promina, OŠ Domovinske zahvalnosti Knin, Veleučilištem Marko Marulić i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područni ured Knin.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Općina Promina dobiva novo vježbalište na otvorenom uz potporu Ministarstva turizma i sporta

. Objavljeno u Novosti

Sa zadovoljstvom želimo obavijestiti javnost o uspješnom završetku projekta izgradnje i opremanja vježbališta na otvorenom u našoj općini, koji je realiziran uz potporu Ministarstva turizma i sporta. Ministarstvo je participiralo s iznosom od 21.432,00 eura, dok je Općina Promina osigurala dodatnih 19.477,80 eura.

Sredstva za projekt ostvarena su na temelju Javnog poziva Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. g.

Ovaj projekt predstavlja značajan korak prema unapređenju sportske infrastrukture naše općine, pružajući mještanima moderno uređen prostor za tjelesnu aktivnost i rekreaciju. Opremljen najmodernijim spravama za vježbanje na otvorenom, ovo vježbalište je prilagođeno svim dobnim skupinama i različitim tjelesnim sposobnostima, uključujući i osobe s invaliditetom. Ponosno ističemo da je dizajniran kako bi bio pristupačan i koristan za sve naše sugrađane te pozivamo sve, bez obzira na svoje sposobnosti, da iskoriste ovaj prostor za promicanje zdravog načina života.

Završen projekt "Eko knjižnice igračaka"

. Objavljeno u Novosti

Ekološka udruga "Krka" Knin u partnerstvu s Gradom Kninom i Općinom Promina uspješno je provela aktivnosti projekta "Eko knjižnice igračaka". Projektom doprinosimo buđenju svijesti i edukaciji djece i odraslih o važnosti zaštite okoliša, odgovornog gospodarenja otpadom i ponovnoj uporabi igračaka.

Tijekom 2023. godine održane su ekološke radionice za djecu, izrađeni su promotivni letci, edukativne eko slikovnice (koju možete preuzeti OVDJE) i platnene vrećice/ruksaci koje smo besplatno podijelili djeci iz Knina i Promine.

Kako ćemo pojedine aktivnosti projekta nastaviti na volonterskoj osnovi pozivamo građane, posebno s područja grada Knina i općine Promina da ne bacaju igračke te da iste donesu u ured udruge "Krka" Knin (Tvrtkova 3) ili u Društveni centar Promina (Lukar, Kod škole 38), svaki radni dan od 8 h do 16 h.

Igračke će se sortirati, popravljati i stavljati na police eko knjižnica igračaka gdje ih djeca besplatno mogu iznajmiti.

Zahvaljujemo se svim donatorima na odobrenim sredstvima te pozivamo sve zainteresirane udruge da nam se obrate ako u svojim sredinama žele otvoriti Eko knjižnice igračaka.

Pokrenut projekt "Manje pesimizma, više aktivizma"

. Objavljeno u Novosti

Ekološka udruga "Krka" započela je 01.01.2024. godine s provedbom projekta "Manje pesimizma, više aktivizma" u suradnji i partnerstvu s Gradom Kninom i Općinom Promina.

Provedbom aktivnosti projekta doprinosimo edukaciji, savjetovanju te razvoju vještina mladih, poticanju aktivnog sudjelovanja mladih u društvu, njihovom zapošljavanju i poboljšanju kvalitete života a s ciljem zadržavanja mladih u ruralnim sredinama.

 

Ciljevi projekta:

 • Poticati mlade na aktivno sudjelovanje u društvu
 • Doprinijeti poboljšanju kvalitete života mladih
 • Doprinijeti informiranju i savjetovanju mladih
 • Doprinijeti jačanju "mekih" i poduzetničkih vještina mladih
 • Educirati mlade o načinima aktivizma
 • Educirati mlade o volonterizmu
 • Educirati mlade o održivom razvoju i održivom turizmu
 • Educirati mlade o mogućnostima korištenja sredstava EU fondova
 • Doprinijeti povećanju broja volonterskih akcija u zajednici
 • Podizati svijest mladih o utjecaju njihova djelovanja na klimu i posljedicama klimatskih promjena na okoliš i društvo
 • Doprinijeti osvještavanju mladih o potencijalima lokalne sredine s ciljem razvijanja poduzetničkih ideja
 • Doprinijeti umanjenju rizika od socijalne isključenosti mladih
 • Doprinijeti socio-ekonomskom osamostaljenju mladih i prevenirati marginaliziranost mladih
 • Doprinijeti smanjenju broja nezaposlenih
 • Doprinijeti razvoju ruralnog područja

Više o projektu možete pročitati OVDJE.