OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Logotip znanstveno-stručnog simpozija "Promina - slavlje spomena kao sjeme budućega"

. Objavljeno u Znanstveno-stručni simpozij "Promina - slavlje spomena kao sjeme budućega"

Već najavljeni znanstveno - stručni simpozij "Promina - slavlje spomena kao sjeme budućega" jedinstven je događaj koji zaslužuje i odgovarajući prepoznatljiv, snažan i oku ugodan vizualni identitet koji je za tu prigodu i izrađen u grafičkom studiju EGO MEDIA iz Šibenika.

Ovom Vam prilikom predstavljamo logotip koji u sebi objedinjuje temeljnu ideju skupa, proslavu 330. obljetnice Župe Promina, prepoznatljive vizure Promine, boju i vez prominske kape te simbol križa u kojemu je prominski čovjek stoljećima imao uporište.

Najava znanstveno-stručnog simpozija "Promina - slavlje spomena kao sjeme budućega"

. Objavljeno u Znanstveno-stručni simpozij "Promina - slavlje spomena kao sjeme budućega"

Usprkos svim izazovima pred kojima se našao gotovo cijeli svijet uzrokovanim pandemijom koronavirusa, nekolicina entuzijasta Prominaca odlučila je prigodom 330. obljetnice ponovnog osnivanja Župe Promina organizirati znanstveno-stručni simpozij Promina - slavlje spomena kao sjeme budućega koji bi se, prema planiranom, trebao održati 25. i 26. rujna 2020. u Oklaju.

Cilj simpozija je znanstvenim pristupom rasvijetliti i istražiti teme nasljeđa ovog kraja, ali i raspraviti aktualne teme i perspektive razvoja prominskog kraja. Skup će okupiti renomirane znanstvenike i stručnjake koji će prikazati rezultate svojih istraživanja iz svih područja ljudskog djelovanja na ovom prostoru, od njegova povijesnog razvoja, kulture i vjere, preko prirodnih i okolišnih resursa pa do gospodarstva. Ideja organizatora bila je, između ostalog, okupiti sve znanstvenike podrijetlom iz Promine ili one čiji se znanstveno - istraživački rad naslanja na jedno od četiriju tematskih područja koja će skup obrađivati:

  • Promina kroz povijest;
  • Kulturološki i vjerski aspekti Promine;
  • Priroda i okoliš Promine;
  • Gospodarstvo Promine.

Kroz svoje znanstvene radove sudionici skupa prikazat će mogućnosti opstojnosti na ovom prostoru, ne samo u prošlosti, nego sa sigurnošću i u budućnosti, a radovi mogu poslužiti i kao temelj i smjernice za buduća istraživanja. Kako bi na jednom mjestu sakupili i sačuvali vrijedne podatke o bogatstvu i posebnostima prominskog kraja te time doprinijeli oblikovanju bolje budućnosti Promine i Prominaca, svi prezentirani radovi bit će objavljeni u zborniku koji će se tiskati u prigodi održavanja ovog skupa.