5. Prominski bronzin
Miris tradicionalnih prominskih jela iz vrelih bronzina nakon tri godine stanke ponovno se širio Oklajem. U sklopu gastro manifestacije 5. Prominski bronzin 9 ekipa ukrstilo je kuhače i pokazalo umijeće pripreme bakalara na žlicu, kako se već tradicionalno priprema u Promini.
Kuharske sposobnosti ekipa: DaSe, DVD Promina, Ognjištari, Perolaka kategorija, Pandže Suknovci, Bolje ne more, Ćukovi Bronićevi, KUD Promona i Uzdanice, ocjenjivao je stručni žiri u sastavu Ivan Zore (predsjednik), Paško Bandalo Pajka i Ivan Ićo Bronić koji su imali nimalo lak zadatak - ocijeniti okus, umak i ukupni dojam jela te odjeću kuhara i atmosferu ekipe. Tijesnu pobjedu s ukupnih 57 bodova odnijela je ekipa DaSe, drugo mjesto pripalo je Ognjištarima, a treće ekipi Ćukovi Bronićevi. Doma su ponijeli velike paella posude, a Udruga Naše ognjište osigurala je krparu za prvo mjesto, dok je Obrt Branko Budanko prvakinjama poklonio prigodni prominski suvenir.
Atmosfera je bila izvrsna, a posjetitelji su se mogli dobro zabaviti i nagraditi nepce delicijama ne samo iz 9 bronzina, već i rižotom, srdelama, inćunima, različitim vrstama sireva, smokvenjacima, koje su u revijalnom dijelu izvan konkurencije pripremale gostujuće ekipe: Šibensko-kninska županija, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Javna ustanova Nacionalni park Krka, Ekološka udruga Krka Knin, a centralni lonac s grahom pripremila je obitelj Mlinar iz Oklaja.