Središnja proslava obilježavanja Dana državnosti RH u Šibensko – kninskoj županiji ponovno je u Oklaju. U organizaciji Općine Promina, na trgu u Oklaju u ponedjeljak, 24. lipnja 2019. od 18:30 sati organizira se četvrta po redu gastro manifestacija "Prominski bronzin". Projektom "Prominski bronzin" žele se od zaborava očuvati tradicionalna jela ovoga kraja kao dio nematerijalne kulturne baštine te ujedno potaknuti proizvodnja domaćih proizvoda na ekološkoj osnovi, sve s ciljem njihove prezentacije u turističkoj promociji Općine Promina. Prema Pravilima natjecanja mogu se natjecati samo timovi Prominjaca (stalno nastanjenih na prostoru općine ili porijeklom iz ovog kraja), koji zadano jelo kuhaju po starinski u bronzinu nad vatrom.
Promina nudi puno zanimljivosti, među kojima su i ukusna tradicionalna jela. Ukoliko još niste probali neko od jela iz bronzina, sada je pravo vrijeme za to. Nakon janjeće džigerice s purom, janjetine s bižima i prošle godine kurme, ove godine u bronzinu kuhat će se BRAVETINA S VERZINOM ili crnim kupusom (kako ga neki zovu). Bravetina je meso ovce, u pravilu starije od dvije godine, koje se nekada dugo lagano "varilo" u bronzinu na komaštrama nad kominom. Na jelovniku češće je bila od kasnog ljeta i u jesen, kada se proba mlado vino i zapuše prva jača bura, a u današnje vrijeme sve rjeđe je na jelovniku. Okus bravetine je intenzivan, boja mesa tamnocrvena i lijepo prošarana masnoćom. U doba kad nije bilo zamrzivača, dio ovčjeg mesa bi se kuhalo svježe, a ostatak mesa sušio se nad ognjištem.