OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obilježavanje Dana Općine Promina i Dana sjećanja na prominske žrtve Domovinskog rata – 23. srpnja

. Objavljeno u Obavijesti

Dvodnevno obilježavanje 134. obljetnice utemeljenja Općine Promina započinje u petak, 21. srpnja, javnom tribinom na temu „Demografija i gospodarski razvoj“. Gosti tribine, koja će se u 19 sati održati u Domu kulture u Oklaju, su ugledni hrvatski demograf i profesor na zagrebačkom PMF-u, dr. sc. Stjepan Šterc, predsjednik Kulturnog sabora Zagore Nedjeljko Marinov i predsjednik Matice hrvatske Drniš Stipe Ramljak. 

Nakon javne tribine u 21.00 sat prikazuje se dramska igra za djecu Braće Grimm „Sretni Ivica“ u izvedbi Kazališne radionice „Mali meštar“ iz Drniša.

U subotu, 22. srpnja, uoči Dana Općine Promina proslava će započeti u popodnevnim satima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika žrtvama Domovinskog rata na mjesnom groblju u Mratovu i Oklaju, potom će se u 18.00 sati služiti svečana misa u župnoj crkvi sv. Mihovila. Nakon mise slijedi mimohod od crkve do spomen-sobe žrtvama Domovinskog rata gdje će biti odrješenje u spomen na 68 prominskih žrtava Domovinskog rata, civila i branitelja. Njima u spomen 23. srpnja slavi se i kao Dan sjećanja na prominske žrtve Domovinskog rata. A nakon što u središtu Oklaja brojna izaslanstva polože vijence i zapale svijeće kod središnjeg spomen križa, u Domu kulture u 20.00 sati započet će svečana sjednica Općinskog vijeća i akademija uz prigodan umjetnički program u kojem nastupaju Klapa „Drniš“ i  tenor Hrvoje Marić. U 21.00 sat predviđen je zajednički domjenak.

U nedjelju, 23. srpnja, na sam Dan općine na ŠC Žagra u Oklaju od 18.00 sati održava se turnir u košarci za djecu, a od 20.00 sati i finalni susreti malonogometnog turnira branitelja.