OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Križni put Prominom

. Objavljeno u Obavijesti

Župa sv. Mihovila Promina i Čuvari Kristova groba odlučili su ove godine, a s nadom da će tako biti i ubuduće, organizirati pobožnost Križnoga puta Prominom.

Nije nam namjera da nekoga kopiramo, glavna misao bila je da ovim Križnim putom Prominom povežemo sve crkve koje sagradiše naši preci u mnogo težim uvjetima života, kako materijalnom tako i uvjetima vjerskog života u tim prošlim vremenima.

Crkve, s kojima se dičimo, otvorit ćemo i označili smo ih kao postaje. U postaje smo uključili kapele i druge sakralne znamenitost. Žao nam je da ovaj put ne možemo baš sve vjerske znamenitosti Promine uključiti u ovaj Križni put.

Nakon ovoga događaja vidit ćemo dali se mogu neke stvari popraviti za Križni put 2016. godine

Nadamo se da će vam se ideja svidjeti i da ćete nam se priključiti u što većem broju.

Dionica cijeloga Križnoga puta ima oko 26 kilometara. Vi se možete uključiti bilo gdje, da samo dočekate sudionike Križnog puta napravili ste nešto.

S obzirom da ovako nešto radimo po prvi put, dobrodošle su sve primjedbe, sugestije i pomoć oko organizacije za ovu a nadamo se i iduće godine.

Sve pojedinosti možete vidjeti na plakatu. Nadamo se da smo pogodili satnicu postaja.

[kliknite na sliku za veći prikaz]

Želja nam je da kod Gospe Čatrnjske sudjelujemo na redovnoj sv. misi, poslije sv. mise nastavljamo Križni put prema planu.

Sveti Marko piše u Evanđelju: "I odmah ga Duh nagna u pustinju. I bijaše u pustinji četrdeset dana, gdje ga je iskušavao Sotona; bijaše sa zvijerima, a anđeli mu služahu" (1, 12-13). Ovim jezgrovitim riječima evanđelist opisuje kušnju u koju se Isus dobrovoljno upustio prije početka svog mesijanskog poslanja.To je kušnja iz koje Gospodin izlazi kao pobjednik i ona ga priprema na naviještanje evanđelja Kraljevstva Božjega. On se, u tih četrdeset dana samoće, borio sa Sotonom "prsa o prsa", raskrinkao njegove kušnje i pobijedio ga.

I u njemu smo svi mi pobijedili, ali taj "pobjednički duh" moramo zadržati u našoj svakodnevici.

Nije Uskrs čestitka, ni dar skupi, niti nešto što se kupi.

To je molitva i blagoslov od Boga, 

da svatko još više voli bližnjega svoga!

Sretan Uskrs!