OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

5. Krka polumaraton - NP Krka

. Objavljeno u Obavijesti

23. travnja 2022. (subota) 

  • Start polumaratona – 21,098km: 10:00 sati
  • Start male utrke – 5,5km: 10:10 sati

5. Krka polumaraton međunarodna je atletska utrka koja se peti put održava unutar Nacionalnog parka Krka i pruža trkačima jedinstveni ugođaj trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske uz neposrednu blizinu prirodnog fenomena rijeke Krke.

Start je u Eko kampusu Puljane u sjevernom dijelu parka. Zatim se trči u smjeru Oklaja te se staza vraća prema Krki. Slijedi spust uz Brljansko jezero do same Krke, nakon čega vas očekuje jedini uspon u smjeru Amfiteatra Burnum gdje će biti i sam cilj (više informacija o stazi možete pogledati OVDJE).

"Od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum trči se Krka polumaraton. Na tih 21 098 metara odvijale su se tisuće godina ljudske povijesti i ere prirodnih procesa koji su oblikovali taj po mnogočemu jedinstven krajolik. Na oko četiri kilometra gornjeg toka rijeke Krke smjestilo se pet slapova, tri srednjovjekovne utvrde i rimski vojni amfiteatar, uz brojne tragove čovjekova življenja, uvijek isprepletenog sa životom rijeke. Za većinu posjetitelja to je nepoznata Krka. Gotovo je nevjerojatno da na suhom, krševitom prostoru duboka kanjona postoje tolika čudesna mjesta, što su ih oblikovali ljudi ili rijeka, koje nam valja upoznati". (Izvor: Krka National Park)

https://www.krka.run/