OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Poziv svim nositeljima ruralnog turizma - Ministarstvo turizma uspostavlja digitalni katalog seoskog turizma

. Objavljeno u Obavijesti

Domaći tradicionalni proizvodi, osim u pogledu gastronomske ponude, obogaćuju turističku ponudu te pritom čuvaju seoske običaje, tradiciju, kulturnu baštinu, što čini posebnu prepoznatljivost Hrvatske kao turističkog odredišta.

Upravo s ciljem promocije seoskog turizma, Ministarstvo turizma izradilo je digitalni katalog seoskog turizma Republike Hrvatske kroz aplikaciju moj-seoski.hr.

Svrha izrade aplikacije, koja će biti sastavni dio mrežnih stranica Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, promocija je poljoprivrednih gospodarstava koja se bave nekim od oblika turističko-ugostiteljske djelatnosti. “Aplikacija će predstavljati turističku ponudu hrvatskih regija, omogućiti besplatnu promociju poljoprivrednih gospodarstava od kojih većina, zbog ograničenih sredstava i dostupnosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, nije u mogućnosti predstaviti svoje poljoprivredne proizvode i turističke usluge koje nude na svom gospodarstvu i time ostaju manje dostupni domaćem i stranom turističkom tržištu.” ističu iz Ministarstva turizma.

Kroz promociju seoskog turizma Ministarstvo turizma želi poticati daljnji razvoj kvalitete ukupnog hrvatskog turizma kroz obogaćivanje ponude i u konačnici otvara velike mogućnosti za odvijanje cjelogodišnjeg turizma.

Ministarstvo turizma poziva nositelje ruralnog turizma koji se bave pružanjem turističkih i ugostiteljskih usluga na poljoprivrednim gospodarstvima da se prijave na aplikaciju moj-seoski.hr i iskoriste mogućnosti promocije svoje ponude.

Prijaviti se možete OVDJE.