OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

KRIŽNI PUT PROMINOM 2015.

. Objavljeno u Novosti

Čuvari Kristova groba i župa sv. Mihovila održali su križni put Prominom kako su i planirali.

Bilo je razmišljanja, zbog vremenskih neprilika, dali KPP održati ili odgoditi. Međutim, odlučnost ČKG bila je da se ipak održi. Već u 6.30 sati okupili smo se kod sv. Roka i krenuli put Matasa.

Mnogima od mladih ČKG bila je to prilika da po prvi put budu u crkvi Sv. Duha u Matasima. Već ta spoznaja učvrstila nas je u vjeri da to šta radimo je pravi put. Župnik fra Petar, uz sve nedjeljne obveze, stigao je da nam kaže nekoliko misli i da nas blagoslovi na našem putu. To je bila naša prva postaja križnog puta. Po planu smo stigli prije mise, u 10,30 sati, koja je bila u crkvi Gospe Čatrnjske, naravno u Lukaru. Nakon mise krenuli smo preko Draga do crkve Svih Svetih u Razvođu.

Već na tom putu kiša je počela da pada i tako sve do kraja križnog puta. Uz ČKG s nama je bilo i starijih žena i djece. Bilo je i starijih žena koje su napravile križni put do kraja. Nećemo im spominjati imena ali svaka im čast. Dolaskom u crkvu u Razvođu ugodno smo bili iznenađeni kako su nas dočekali Razvođani. Uz mnogo vrsta kolača bilo je i pića. Hvala im uz nadu da će tako biti i sljedeće godine. Nakon male pauze krenuli smo prema Oklaju. U župnoj crkvi sv. Mihovila napravili smo desetu postaju križnog puta. Do crkve sv. Martina došli smo kroz polje, ispod zaseoka Čilaši.

Cijelim putem pratila nas je kiša, nitko se nije požalio na takvo vrijeme. Ta kiša dala nam je još više snage da s velikim zadovoljstvom dođemo do kraja križnog puta u kapeli sv. Roka. Naš župnik, sa velikim zadovoljstvom, uputio nam je nekoliko riječi na kraju KPP.

Zadovoljstvo i sreća na licima svih sudionika križnog puta bila je vidljiva. Svi ČKG imali su priliku da nose križ, koji su sa svojim prilogom i napravili. Zadovoljstvo je bilo vidjeti s kojom voljom ČKG nose križ. Veliko hvala Anti Džaji koji je izradio križ.

Na kraju KPP zaključili smo da to šta smo napravili znamo zašto i zbog koga radimo. Dogovori kako ćemo i sljedeće godine napraviti križni put Prominom su već počeli. Naravno, bit će i malih izmjena. Svi su pozvani da sudjeluju sa svojim prijedlozima i učešćem u organizaciji KPP koji će se, sigurni smo, održati i 2016. godine. 

Sretan Uskrs svim Prominjanima, ma gdje bili!