OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Održan 6. Prominski bronzin

. Objavljeno u Novosti

Miris tradicionalnih prominskih jela iz vrelih bronzina proteklog vikenda ponovno se širio Oklajem. U sklopu gastro manifestacije 6. Prominski bronzin šest ekipa ukrstilo je kuhače i pokazalo umijeće kuhanja bobi, kako se već tradicionalno priprema u Promini.

Kuharske sposobnosti ekipa: KUD Promona, Ognjištari, Ne znam, Ćukovi Bronićevi, Kapitanići i Veseli kvartet pod koštelom, ocjenjivao je stručni žiri u sastavu, Paško Bandalo Pajka (predsjednik), Josip Zore, Ivan Ićo Bronić i Elena Grassi (rođena Jurić) koji su imali nimalo lak zadatak - ocijeniti okus, umak i ukupni dojam jela te odjeću kuhara i atmosferu ekipe.

Tijesnu pobjedu odnijela je ekipa KUD Promona, drugo mjesto pripalo je ekipi Kapitanići, a treće ekipi Ćukovi Bronićevi. Doma su ponijeli bronzine kao i utješne nagrade.

Atmosfera je bila izvrsna, a posjetitelji su se mogli dobro zabaviti i nagraditi nepce delicijama ne samo iz 6 bronzina, već i rižotom, brudetom, fritulama, palačinkama i privrtama, koje su u revijalnom dijelu izvan konkurencije pripremale gostujuće ekipe: Šibensko-kninska županija, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Ekološka udruga Krka Knin, Udruga Lavice iz Razvođa i Društvo športske rekreacije Šport za sve iz Oklaja, kao i grahom iz centralnog kotla od strane djelatnika iz programa Zaželi.

Nekoliko tisuća posjetitelja imalo je priliku razgledati i sajam obrtništva na kojem je izlagalo dvadesetak izlagača sa šireg prostora Šibensko-kninske županije.

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su Klapa Drniš, KUU Zvona Zagore te domaći KUD Promona i Prominski tići, a dobru atmosferu cijelo vrijeme podgrijavala je grupa Trio Regula, dok su se za završnicu ovogodišnje izvrsno posjećene gastro manifestacije 6. Prominski bronzin pobrinuli Kninci, The Coope, The Alibor i Morlaq koji su nastupali u sklopu ProRock festa.

Manifestacija se i ove godine održala u organizaciji Općine Promina pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, Acciona energija, NP Krka, HEP HE Miljacka, Technic, TEC gradnja, TEC obnovljivi izvori i Vallis Solaris.

Foto: UniMedia