OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

32. obljetnica početka agresije na Prominu

. Objavljeno u Novosti

U subotu 16. rujna 2023. obilježava se 32. obljetnicu početka agresije na Prominu u Puljanima. Nažalost, tog dana poginuli su drniški policajac Šime Grabić i četvero nedužnih civila, uključujući jedno dijete.

Prvo granatiranje u Puljanima odnijelo je živote Mate Burnaća, Kate Pokrovac i Marije Verović, dok je 12-godišnja djevojčica Marija Pokrovac poginula tijekom granatiranja istoga dana u Oklaju, dok je prisustvovala sahrani na mjesnom groblju svetog Mihovila.

Obljetnica pogibije prvih prominskih žrtava u Domovinskom ratu započela je danas u 8:30 u Puljanima. Obitelj pokojnog Šime Grabića, izaslanstvo Općine Promina, predstavnici PP Drniš te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće na mjestu pogibije. Molitvu za pokojnog Šimu Grabića predvodio je prominski župnik fra Marko Duran.

Obilježavanje se nastavilo kod središnjeg križa na trgu u Oklaju, gdje su upaljene svijeće, položeni vijenci i izmoljena molitva za sve prominske žrtve, branitelje i civile u Domovinskom ratu, njih ukupno 72.

Općinsko izaslanstvo, predvođeno načelnikom Tihomirom Budankom i predsjednicom Općinskog vijeća gospođom Davorkom Bronić, zajedno s članovima obitelji poginulih, predstavnicima PP Drniš predstavnicima hrvatskih branitelja s područja Općine Promina, predstavnicima udruga proizišlih iz Domovinskog rata te osnovnoškolcima Područne škole Antuna Mihanovića u Oklaju predvođenima njihovim nastavnicima, položilo je vijence i upalilo svijeće.

Danas se s pijetetom prisjećamo njihove žrtve i stradavanja koja su se dogodila. Neka njihove obitelji osjete podršku i ljubav u ovim teškim trenucima. Ove obljetnice neka budu stalni podsjetnik da trebamo graditi mir, poštovanje i toleranciju među svim ljudima.