OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

U Oklaju upriličeno potpisivanje ugovora za koje je županija osigurala 1,2 milijuna kuna za razvoj infrastrukturnih projekata na području sedam jedinica lokalne samouprave

. Objavljeno u Novosti

U Oklaju je u utorak 25. listopada 2022. upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije s jedinicama lokalne samouprave na području Šibensko-kninske županije čiji su projekti odobreni za sufinanciranje putem provedenog Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za razvoj infrastrukturnih projekata javne i društvene namjene na području jedinica lokalne samouprave u 2022. godini.

U nazočnosti zamjenika župana Iris Ukić Kotarac i Ognjena Vukmirovića, ugovore ukupne vrijednosti 1.200.000,00 kn potpisao je župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić s predstavnicima gradova Knina i Skradina te općina Promina, Unešić, Kijevo, Biskupija i Kistanje.

Župan i zamjenica župana istaknuli su kako disperziranjem sredstava, poticanjem razvoja poljoprivrede i ulaganjem u komunalnu infrastrukturu ova županijska vlast nastoji potaknuti razvoj zaobalnog dijela naše županije i učiniti ga sredinom poželjnom za život.

„Cilj nam je potaknuti proaktivnost čelnika jedinica lokalne samouprave te im pomoći u razvoju i realizaciji svih projekata od javnog interesa, u svrhu zadržavanja građana i ravnomjernog razvoja svih dijelova naše županije.“, poručili su župan dr. sc. Marko Jelić i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac.

Županija će tako u Općini Promina sufinancirati izradu projektne dokumentacija za izgradnju, odnosno rekonstrukciju bivše škole u Bogatićima u hostel. Prema prijedlogu Povjerenstva maksimalan postotak sufinanciranja iznosi 65%, a najviši mogući iznos sufinanciranja je 121.875,00 kn.