OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Otvoren Dječji vrtić "Bubamara" u Suknovcima

. Objavljeno u Novosti

U Suknovcima u Općini Promina svečano je otvoren novi dječji vrtić, u petak 23. srpnja 2022. godine, na 139. obljetnicu osnutka Općine Promina.

Riječ je o područnom odijeljenu "Bubamara" Dječjeg vrtić Drniš koji će sa radom započeti s novom pedagoškom godinom. Djeca s područja Općine Promina do sada su vrtić pohađala u prostoriji tamošnje osnovne škole te su imali mogućnost pohađanja samo skraćenog 5,5-satnog programa. Prenamjenom stare škole u Suknovcima Prominjani su dobili novi moderni vrtić koji zadovoljava sve pedagoške standarde te će ubuduće moći koristiti usluge 10-satnog programa u dvije pedagoške skupine.

Investicija je vrijedna 7 i pol milijuna kuna. Dio sredstava je povučen iz EU fondova a dio iz općinskog proračuna.

Nazočnima su se obratili viša savjetnica za društvene djelatnosti i turizam Jelena Lojić Pokrovac, načelnik Općine Promina Tihomir Budanko te državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić.

Izvor: Radio Drniš