OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Obilježen Dan Općine Promina i Spomendan na poginule prominske branitelje i civile u Domovinskom ratu

. Objavljeno u Novosti

U Oklaju je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Promina, povodom 139. obljetnice osnutka Općine, te Spomendana na poginule branitelje i civile prominskog kraja u Domovinskom ratu.

Svečanosti su započele otvorenjem Dječjeg vrtića u Suknovcima, a potom je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen – obilježja pored crkve sv. Martina u Mratovu i crkve sv. Mihovila u Oklaju u kojoj je služena sveta misa. Programu je drugu godinu zaredom nazočio i predsjednik RH Zoran Milanović želeći ponovno ukazati na Prominsku žrtvu u Domovinskom ratu.

Jakov Cota je posthumno dobitnik nagrade za životno djelo Općine Promina, zbog angažmana u svekolikom razvoju Općine, te posebno pomoći za vrijeme Domovinskog rata. Načelnik Općine Tihomir Budanko i predsjednica Općinskog vijeća Davorka Bronić nagradu su uručili obitelji Jakova Cote.

Foto: Mario Sučić
Izvor: Radio Drniš

Cijeli foto album pogledajte OVDJE.