OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Održana info kampanja "Stop ovisnosti" u sklopu projekta "Društveni centar Promina"

. Objavljeno u Novosti

U prostorijama Društvenog centra Promina u Lukaru dana 14. svibnja 2021.g. Ekološka udruga "Krka" Knin u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije organizirala je prvu info kampanju "Stop ovisnosti".

Cilj info kampanje bio je informirati sudionike s naglaskom na roditelje o vrstama ovisnosti (alkohol, droga, kocka, videoigre i sl.), kako se ovisnost razvija, uzrocima ovisnosti, simptomima ovisnosti, o načinu prevencije istih te prenijeti jasnu poruku o štetnosti navika i ponašanja koja mogu prijeći u ovisnost.

U sklopu info kampanje "Stop ovisnosti" održano je i predavanje Dr. Jasne Burnać-Štefok pod nazivom "Zašto ne razumijemo jedni druge" kroz koje su sudionicima kroz zanimljivo i stručno izlaganje približeni međuljudski odnosi, reakcije na opasnost kod ljudi, uzroci konflikata i posttraumatski stres koji mogu dovesti do nekih oblika ovisnosti.

Projekt "Društveni centar Promina" od 29.05.2020. provodi Ekološka udruga "Krka" Knin u partnerstvu s Općinom Promina i Veleučilištem Marko Marulić u Kninu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a trajanje projekta je 24 mjeseca.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. PRIOPĆENJE 287 KB