OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Proslava Male Gospe u Promini

. Objavljeno u Novosti

Na blagdan Male Gospe, u ponedjeljak, 8. rujna 2014., Prominci i mnogi drugi su hodočastili Gospi Čatrnjskoj.

Procesiju i euharistijsko slavlje u crkvi Gospe Čatrnjske u 10.30 sati predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman, a u koncelebraciji su bili župnik fra Petar Pletikosa i još 9 svećenika. 

Među njima su bili i svećenici dobro poznati svim Prominjanima, odnosno svećenici koji su bili u službi u Promini.

Naravno najviše oduševljenje svih Prominjana je bilo kad su se susreli s fra Srećkom Vekićem. S nama su još bili: fra Tomislav Brekalo, fra Ivan Čupić, fra Marko Duran, fra Ante Čavka, fra Mario Radman, fra Bernardin Vučić, fra Frano Samodol i fra Ivan Šimunac.

Na slavlju je sudjelovalo mnoštvo vjernika iako je bio radni dan i početak školske godine.

Za vrijeme procesije litanije je pjevao kninski gvardijan i župnik fra Marko Duran, a Gospin kip su nosile djevojke Prominke u narodnim nošnjama. O. Provincijal je održao prigodnu propovijed, a na kraju slavlja župnik fra Petar Pletikosa je zahvalio svim sudionicima slavlja kao i onima koji su dali svoj doprinos u uređenje crkve i prostora kuda ide procesija. Izrazio je zahvalu i onima koji su dali svoj doprinos za obnovu (restauraciju) slike Gospe Čatrnjske.

Župnik župe sv. Mihovila u Promini održao je sv. Misu, za sve one koji nisu mogli biti na jutarnjoj, u 17.00 sati.