OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Otvorena sedma po redu Eko knjižnica igračaka u Lukaru, općina Promina

. Objavljeno u Novosti

Nakon otvaranja Društvenog centra Promina u Lukaru danas je u istoimenom centru otvorena sedma po redu Eko knjižnica igračaka. Knjižnica će biti otvorena svaki radni dan od 8-16 h na adresi Kod škole 38, Lukar.

Projekt Eko knjižnice igračaka pokrenut je u Kninu od strane Ekološke udruge "Krka" Knin 2014. godine, gdje je otvorena prva Eko knjižnica igračaka u Hrvatskoj. Osim u Kninu knjižnice su otvorene u Zagrebu, Veloj Luci, Sesvetskom Kraljevcu, Šibeniku i Karlovcu te sada i u Općini Promina. Ideja je 2014. godine nagrađena kao najbolja društvena inovacija od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Otvaranjem knjižnice igračaka značajno doprinosimo uštedi roditelja u kupnji igračaka, buđenju svijesti djece o važnosti razmjene igračaka, očuvanja okoliša i gospodarenja otpadom, te stvaramo dodatni sadržaj za djecu općine Promina.

Za vrijeme trajanja projekta djeca/roditelji će besplatno moći iznajmiti igračke. Knjižnicu smo opremili sa raznim, pretežno ekološkim igračkama: društvene igre, slikovnice, edukativne igre, a nadopunjavat ćemo je prema željama djece. Osim toga roditelje i djecu ćemo poticati da igračke kojima se djeca više ne igraju doniraju knjižnici igračaka te da ih ne bacaju i recikliraju.

Na današnjem otvaranju imali smo volontersku pomoć studenata partnera, Veleučilišta Marko Marulić u Kninu, te volontera iz Francuske koji volontiraju u udruzi Krka kroz program Europskih snaga solidarnosti.

Navedena aktivnost dio je projekta "Društveni centar Promina" (UP. 04.2.1.07.0029) koji sufinancira Europski socijalni fond, odobren u sklopu poziva "Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice".

Nositelj projekta je Ekološka udruga "Krka" Knin, a partneri su Općina Promina i Veleučilište Marko Marulić Knin. Vrijednost je projekta 1.800.680,00 kn, a trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca, od svibnja 2020. do svibnja 2022.

Inga Kukolj
Voditeljica projekta

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. PRIOPĆENJE 285 KB