Svi u Oklaj 24. lipnja na 4. "PROMINSKI BRONZIN"
Sve je spremno za 4. "Prominski bronzin" na kojem će se ove godine u bronzinima variti bravetina s kupusom. Meso bravetina ne jede se tako često, a najviše se koristi u krajevima gdje je razvijeno ovčarstvo. Nekada svaka kuća u Promini imala je svoje ovce, a kako je toga danas sve manje i ovo jelo pomalo pada u zaborav. Ovo meso ima i karakterističan okus pa ga mnogi i ne vole, stoga rijetko se nađe na jelovniku.
Gastro manifestacijom "Prominski bronzin" upravo se želi od zaborava otrgnuti domaća jela koja su prehranila generacije Prominjana, te očuvati način kuhanja kako se radilo prije 60 ili 70 i više godina.
Općina Promina kao obično osigurala je osnovne namirnice i drva, a svi ostali dodaci i začini jelu su po odabiru samih kuhara. Prema propozicijama natjecanja, žiri, kojeg čine poznati kuhari, ocjenjivati će: okus, saft i ukupni dojam jela, koje treba biti spravljeno po starinski.